Huzurevleri Anaokulu Müdürlüğü TSE ISO 45001 Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Standardı Politikası Hedeflerimiz

HUZUREVLERİ ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

İSG HEDEFLERİ (İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ)

T.C.

KAYAPINAR  KAYMAKAMLIĞI

HUZUREVLERİ ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

İSG HEDEFLERİ

1.AMAÇ

Huzurevleri anaokulu'nda İş Sağlığı ve  Güvenliği sağlıklı ve güvenli iş yeri ortamını oluşturmak ,çalışmaya bağlı yaralanma ve hastalıkların engelenmesi  ve İSG performansını sürekli olarak geliştirmektir. Aynı zamanda İSG   iklimini ve  Kültürü oluşturmak için; işin, çalışana ve çalışanın işe uyumunu  ve bu bilgileri içselleştirmelerini  günlük yaşamlarında kullanmalarını sağlamak

2. KAPSAM

Huzurevleri Anaokulu'nun faaliyet gösterdiği tüm birimleri kapsar.

3. REFERANSLAR

ISO 45001 Yönetim Sistemi

SORUMLULUKLAR

Huzurevleri anaokulu'nun hedef ve programlarından Yönetim Temsilcisi  sorumludur.

4. İSG Hedeflerinin onaylanması

Okul Müdürü tarafından onaylanır ve yürürlüğe sokulur.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinin Hedefleri

·                     HEDEF 1:İş Sağlığı ve güvenliği hedef Huzurevleri Anaokulu çalışanlarının,  veli-ziyaretçilerinin,  normal sağlıklı hallerini sürdürebilmeleri için gerekli iyileştirme çalışmaları yaparak oluşabilecek ramak kala olaylarını, iş kazalarını önlemek.

·                     HEDEF 2 : İş sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet içi eğitimlerine katılmak

·                     HEDEF 3: İş sağlığı ve güvenliği konusunda diğer kurum ve STK örgütleri işbirliğine girmek

·                     HEDEF 4:İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda kanun ve yönetmelikleri takip edip yorumlayabilme becerisine sahip olmak.

·                     HEDEF 5:İş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanabilmesi için alınması gereken tüm tedbirleri almak ve bu tedbirlerin yönetmelikleri uygunluğunu sağlamak.

·                     HEDEF 6:Risk analiz raporunda belirtilen risklerin %90 ınıtermin süresi içerisinde ortadan kaldırmak

·                     HEDEF 7:Velilerin İSG memnuniyetini ölçülebilir hale getirmek ve her yıl memnuniyet durumunu yüzdesel olarak arttırmak .

·                     HEDEF 8: Uygunsuzluk oranlarını % 25 azaltmak.

·                     HEDEF 9: Çalışanların % 100'üne  Temel  İSG eğitimini vermek işe giriş muayenelerini yapmak

·                     HEDEF 10:İsg kültürünü ve iklimini velilere , çalışanlarımıza  ve diğer kurumlara %90 yaymak

Hedefler : 6 Aylık periyotlarla anketler düzenlenir anket sonuçları değerlendirilerek belirlenen hedeflerle karşılaştırma yapılır. Hedeflerden sapma olması durumunda yönetim temsilcisi Yönetimi gözden geçirme toplantısı gündemine alarak toplantıda hedeflerden sapmanın gerekçeleri görüşülür.